Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet

Kas İskelet Sistemi - Antienflamatuar ve Antiromatikler - Steroid Olmayan İlaçlar (nonsteroid) - Propiyonik asit türevleri - Deksketoprofen

İlaç Bilgileri
İlaç Adı:Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet
Firma:Abdi İbrahim İlaç
Etkin Madde:Deksketoprofen Trometamol
ATC Kodu:M01AE17
Kamu Kodu:A12450
Barkod:8699514091332
8699586094217
Fiyatı:73,84 TL
Reçete Tipi:Beyaz Reçete
e-Reçete:Pasif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

İlaç Sınıflandırması

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet Endikasyonları

Rastel ilacı NSAİİ grubunda yer alan bir ağrı kesici ilacıdır. Rastel 18 yaş ve üzeri kişilerde görülen kas iskelet sistemi ağrıları, dismenore olarak adlandırılan adet dönemi ağrıları ve diş ağrılarının semptomatik (nedenlere yönelik değil, sonuçlara yönelik tedavi) tedavisinde kullanılmaktadır.

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi Deksketoprofen Trometamol etkin maddeli Rastel kullanımı ile de bazı yan etkiler görülebilir.

Yaygın yan etkileri;
• Hazımsızlık gibi sindirim sorunları
• İshal
• Karın ağrısı
• Mide bulantısı ve/veya kusma

Yaygın olmayan yan etkileri;
Ağrı, ağız kuruluğu, ateş ve titreme hissi, baş dönmesi, baş ağrısı, çarpıntı, deri döküntüsü, genel keyifsizlik hissi, kabızlık, kızarma, mide sorunları, sersemlik hali, sinirlilik, şişkinlik, uyuklama hali, uyku düzensizliği ve yorgunluk hali.

Seyrek yan etkileri;
Akne, adet düzensizliği, anormal karaciğer fonksiyonu testleri, bayılma, çok yavaş nefes alıp verme, duyularda anormallik, kan kusma veya siyah dışkı belirtileri olan peptik ülser delinmesi/kanaması, kaşıntılı döküntü, iştah kaybı, sırt ağrısı, su tutulumu ve ayak bilekleri gibi gövdeden uzak bölgelerde şişlik, sık tuvalete gitme, peptik ülser, prostat sorunları, terleme artışı ve yüksek kan basıncı (hipertansiyon).

Çok seyrek yan etkileri;
Anafilaktik reaksiyon (alerji olunan maddelere karşı verilen ani duyarlıkık), ağız - cilt - göz ve genital bölgelerde açık yaralar, böbrek sorunları, bulanık görme, düşük kan basıncı, deride hassasiyet, hızlı kalp atışı, ışığa duyarlılık, kaşınma, kulak çınlaması, kanda akyuvar hücre sayısının düşük olması ve kan pulcuklarının azlığı, karaciğer hücresi hasarı, nefes darlığı, yüzde veya dudaklar ile boğazda şişme, hava yollarının daralmasına bağlı olarak nefessiz kalma ve pankreasta iltihaplanma.

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet Kullanımı

Rastel bir miktar su ile içerek alınır. Doktorunuz günde ne kadar ve hangi aralıklarla Rastel kullanmanız gerektiğini söyleyecektir. Doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Rastel genellikle 8 saat arayla 25 mg'lık birer tablet olmak üzere günde 3 kez toplam 75 mg'ı geçmeyecek şekilde kullanılır.

Ağrınızın şiddetli olması durumunda ve ağrının daha hızlı rahatlaması gerekiyorsa yemeklerden 30 dakika önce aç karnına alarak ilacın emilimi kolaylaştırılabilir ve biraz daha hızlı etki göstermesi sağlanabilir. İlaçların tok karnına alınmasının mide ve barsaklarda görülebilecek yan etkilerin azaltılmasına katkısı olabileceği unutulmamalıdır.

Çocuklarda Kullanımı
Rastel 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda Kullanımı
Yaşlı hastalarda günlük 2 tablet (50 mg) doz ile tedaviye başlanılmalıdır. İlacın iyi tolere edilmesi halinde genel günlük kullanım dozu olan 75 mg'a (3 tablet) çıkarılabilir.

Hamilelerde Kullanımı
Rastel, hamileliğin 3'üncü 3 aylık dönemi olan 7, 8 ve 9'uncu aylarında kullanılmamalıdır. Çok gerekli olmadığı sürece hamileliğin ilk 6 aylık bölümünde de kullanmamak en doğru seçimdir. Hamile iseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Emzirme Döneminde Kullanımı
Laktasyon dönemindeki emziren anneler kullanmamalıdır.

Rastel Fiyatı

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı TİTCK tarafından 22.07.2024 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 73,84 TL dir.

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet Etkin Maddesi

Rastel ilacının etkin maddesi olan Deksketoprofen, orjinal ismiyle Dexketoprofen maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) 22161-81-5 olup, molekül ağırlığı 254.28056 g/mol, formülü ise C16H14O3 dir. Deksketoprofen maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi ?'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız ve enjeksiyon yollarından biriyle alınır.

Rastel ilacının ana etkin maddesi Deksketoprofen için Kimyasal Yapı Resmi:
Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet (Deksketoprofen) Kimyasal Yapısı (2 D)Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet (Deksketoprofen) Kimyasal Yapısı (3 D)

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet ilacının Kategorisi

Kas İskelet Sistemi - Antienflamatuar ve Antiromatikler - Steroid Olmayan İlaçlar (nonsteroid) - Propiyonik asit türevleri - Deksketoprofen

Rastel 25 mg 20 Çentikli Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Rastel kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.