1. Ana Sayfa
  2. İlaç Bul
  3. İlaç Fiyatları
  4. ATC Kodu
  5. Sağlık Haberleri
  6. Etkin Madde
  7. İlaç Firmaları
  8. Tıp Terimleri
  9. Active Ingredients

Suyun Fazlası Zararlı mı?

Uzmanların bol bol tüketin dediği, yaşamsal faaliyetler için yüzde yüz gerekli olan su, fazla içildiğinde tehlike yaratır mı?

29-07-2012 14:23 Suyun Fazlası Zararlı mı?

Geçtiğimiz günlerde Norveç'te yaşanan vaka suyun fazlasının sorgulanması gerektiğini hatırlatmıştı. Olayda Norveç'te yaşayan üniversite öğrencisi 1 saatte içtiği, 5 litre su ile beyin damarlarına fazla basınç göndererek yaşama veda etmişti. Uzmanların bol tüketin dediği suyun fazlası ne zaman başlar? Ne kadara kadar rahatlıkla tüketebiliriz?

Günde ortalama 2 litre su
Uzmanlar suyun yaşamsal faaliyet için büyük önem taşıdığını günde ortalama iki litre su tüketilmesinin faydalı olduğunu söylüyor. Günlük su tüketimini gereksinimi yaş, kilo, cinsiyet gibi özelliklere göre değişiyor. Su kaybının az olduğu kış dönemlerimde bu tüketim 1,5 litreye kadar düşebilir. Ancak su kaybının çok olduğu sıcak yaz günlerinde gereksinim 2,5 litreye kadar çıkabiliyor.

Ancak su tüketiminin ilerlediği noktalarda su, sağlığımız için tehdit oluşturmaya başlıyor. Vücudun ısısının düzenlenmesinden böbreklerin çalışmasına kadar birçok faaliyette önemli olan su, fazla alındığında tehlike saçabiliyor.

Kişiye göre tehlike sınırları ise henüz net olarak çizelemiyor. Aynı özellikle sahip iki kişi farklı tüketim gereksinimi yaşayabiliyor. Örneğin sıcakta çalışan bir kişi günde 4 litreye kadar su tüketebilirken, serin bir yerde çalışan aynı kişi 2 litre su ile gereksinimini karşılayabiliyor.

Ancak böbreklerin su almada belirli bir sınırı var. Böbrekler kapasitelerinin üstünde su aldığında, atılamayan su kan hücrelerinde değişiklere neden olarak kusma, bulantı, halsizlik gibi şikayetlere, beyin ödemi, felç, koma gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

Ne İlacı?
  1. Acnelyse Sivilce Kremi
  2. Acnegen Sivilce İlacı
  3. Apranax Fort Ağrı Kesici
  4. Aspirin Ağrı Kesici
  5. Benexol B12 Vitamini
  6. Champix Sigara Bırakma
  7. Cipralex Antidepresan
  8. Euthyrox Tiroid Bezi
  9. Fucidin Pomad
  10. Majezik Ağrı Kesici
  11. Metpamid Sindirim
  12. Nicotinell Sigara Bırakma
  13. Nimes Ağrı Kesici
  14. Tetradox Antienfektif
  15. Vicks VapoRub Solunum
  16. Wellbutrin Antidepresan
  17. Yazz Doğum Kontrol Hapı
  18. Zyprexa Antipsikotik
  19. Büyük, Küçük Tansiyon
  20. Kalp Atışı Kaç Olmalı?
  21. Kolanın Zararları
ilaç Listesi | sporzip | ICD 10 | A to Z | Hakkımızda | İletişim

Aradığınız ilaç bilgileri ilactr.com da - ilaç TR'de hiçbir ilacın satışı yapılmaz! Türkiye'de ilaç satışı eczaneler ve bazı hastaneler tarafından yapılabilir. Hiçbir ilacı doktor veya eczacıya danışmadan kullanmayınız. İlaç TR'den edinilen bilgiler doktor veya eczacıya danışma yerine geçmez, doğacak sorunlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. İlaç TR ilaç rehberi, T.C. Sağlık Bakanlğı'nın' "Akılcı İlaç" kampanyasını desteklemektedir. - Copyright © 2019 ilacTR.com (5:3:1)