1. Ana Sayfa
  2. İlaç Bul
  3. İlaç Fiyatları
  4. ATC Kodu
  5. Sağlık Haberleri
  6. Etkin Madde
  7. İlaç Firmaları
  8. Tıp Terimleri
  9. Active Ingredients

Güneş Işığından Nasıl Korunabiliriz?

Ağustos ayı ile beraber güneş etkisini kaybetmeye başlasa da zararları ışınları güneşin tehlikesini koruyor. Peki güneşin tehlikeli ışınlarında korunmanın yolları nedir? Güneş gözlüğü haricinde neler ile korunabiliriz?

02-08-2012 09:45 Güneş Işığından Nasıl Korunabiliriz?

En mühim güneş ışınları UV-A ve UV-B'dir. Bu iki ışın da kansere neden olurken, UV-A ozon tarafından emilmez, derinin derinliklerine işleyerek em erken yaşlanmaya neden olur hem de kişinin bağışıklık sistemini bozar. UV-B kısmen ozon tabakası tarafından emilir. Güneş yanıklıkları ve bronzalaşmaya neden olur. Katarakt ile ilişlisi olduğu saptanmıştır. Cilt kanserinde iki ışın da etkili olduğunu için ikisinden de korunmak gerekir.

Çocuklar yetişkinlere göre daha fazla güneş ışığına maruz kalmaktadır. Hayatımız boyunca maruz kaldığımız UV ışınlarının yarısından fazlası çocukluk döneminde almış oluruz. Bu yüzden güneş ışığından korunmada ergenlik ve çocukluk dönemleri büüyk önem taşır.

Güneş ışınlarından korunma yöntemleri

1- Gün içinde dışarıdaki işlerinizi güneşin zararlı olmadığı dönemlerde yapın. 10 ila 16 saatlerinden, özellikle güneşin en yoğun olduğu 11-13 saatleri arasında dışarıda olmamaya özen gösterin.

2- Giyiminize önem gösterin. Gerçek pamuklu giyisiler güneş zararlarından sizi korur. Islak ve streç giyisiler güneş ışığının zararına kapılmanızda rol oynayabilir. O yüzden pamuklui bol ve kuur giyisiler tercih edin.

3- Şapka kullanın. Geniş kenarlı, sadece yüzü örten değil, kulaklar burun ve enseyi öretecek şekilde lejyoner şapkalar tercih edin.

4- Güneş gözlüğü kullanın. Gözlük kullanarak sadece gözünüzü değil göz çevrenizdeki derinizi de güneşin zararlı ışınlarından korumuş olursunuz.

5- Güenşte dışarıda iseniz ağaç altı ve gölgelik alanları tercih edin. Güneş ışınları sadece yukarıdan gelmez, betondan ve kumdan da yansıyarak da vücudunuza erişebilir.

Ne İlacı?
  1. Acnelyse Sivilce Kremi
  2. Acnegen Sivilce İlacı
  3. Apranax Fort Ağrı Kesici
  4. Aspirin Ağrı Kesici
  5. Benexol B12 Vitamini
  6. Champix Sigara Bırakma
  7. Cipralex Antidepresan
  8. Euthyrox Tiroid Bezi
  9. Fucidin Pomad
  10. Majezik Ağrı Kesici
  11. Metpamid Sindirim
  12. Nicotinell Sigara Bırakma
  13. Nimes Ağrı Kesici
  14. Tetradox Antienfektif
  15. Vicks VapoRub Solunum
  16. Wellbutrin Antidepresan
  17. Yazz Doğum Kontrol Hapı
  18. Zyprexa Antipsikotik
  19. Büyük, Küçük Tansiyon
  20. Kalp Atışı Kaç Olmalı?
  21. Kolanın Zararları
ilaç Listesi | sporzip | ICD 10 | A to Z | Hakkımızda | İletişim

Aradığınız ilaç bilgileri ilactr.com da - ilaç TR'de hiçbir ilacın satışı yapılmaz! Türkiye'de ilaç satışı eczaneler ve bazı hastaneler tarafından yapılabilir. Hiçbir ilacı doktor veya eczacıya danışmadan kullanmayınız. İlaç TR'den edinilen bilgiler doktor veya eczacıya danışma yerine geçmez, doğacak sorunlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. İlaç TR ilaç rehberi, T.C. Sağlık Bakanlğı'nın' "Akılcı İlaç" kampanyasını desteklemektedir. - Copyright © 2019 ilacTR.com (5:3:1)